APK

De afkorting APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Dit is een verplichte controle voor alle autobezitters in Europa die regelmatig ondergaan dient te worden om ervoor te zorgen dat alle auto’s op de Europese wegen honderd procent veilig zijn en bovendien zo min mogelijk schade aanbrengen aan het milieu. Heeft u een brief ontvangen van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) dat uw auto weer een keuring nodig heeft? Laat uw keuring dan uitvoeren door A3 Cars.

Een volledige controle van uw auto
Bij het uitvoeren van een APK, wordt uw auto nauwkeurig gecontroleerd op basis van diverse keuringseisen. Zo wordt er onder andere gecontroleerd of uw remmen goed werken en of uw banden nog een goed profiel hebben, maar wordt er ook gekeken of de uitlaatgassen van uw auto niet te veel gas uitstoten. Wordt uw auto goedgekeurd, dan kunt u zonder enige problemen de weg op met uw voertuig. Wordt uw auto afgekeurd, dan dient uw auto gerepareerd te worden om aan de eisen van de Europese Unie te voldoen. Wilt u voorkomen dat uw auto afgekeurd wordt? Zorg er dan voor dat uw voertuig gedurende het gehele jaar goed onderhouden wordt door middel van de onderhoudsservice* van A3 Cars en u voorkomt dat uw auto afgekeurd wordt bij de uitgebreide Algemene Periodieke Keuring door een specifiek defect aan uw voertuig.

A3 Cars: een officiële APK garage
Hoewel er veel garages in Nederland te vinden zijn, worden zeker niet al deze garages door de RDW goedgekeurd om APK controles uit te voeren. Laat u uw auto keuren bij een garage die niet door de RDW erkend wordt als officiële garage voor de Algemene Periodieke Keuring, dan wordt de keuring van uw voertuig niet erkend en dient u een nieuwe APK uit te laten voeren. Dit betekent dat u voor niets dubbel moet betalen voor dezelfde keuring, terwijl u ook de helft van het geld had kunnen betalen. Wilt u zeker weten dat u een keuring inplant bij de juiste garage? Plan de Algemene Periodieke Keuring van uw voertuig dan in bij A3 Cars, want wij zijn een officiële APK garage van de RDW.